We krijgen regelmatig vragen over vlies behang. Hoe zit dat nou?

Renovatie vliesbehang  = renovlies behang = renovlies
Renovlies wordt ook wel stucbehang genoemd, want een wand behangen met renovlies ziet er uit als een gestukadoorde muur.  Renovlies is een goede keuze voor ruimtes die er “strak” uit moeten zien,  maar bovenal in renovatie panden werkt renovlies top!

Waarom renovlies in plaats van stucwerk?
Veel nieuwbouw wanden vertonen na enige tijd zetscheuren. Renovlies is scheur overbruggend, net zo strak als stucwerk en naadloos! Ook al ontstaan er later scheurtjes in de ondergrond, dan is dit niet zichtbaar door het renovlies.  Extra voordeel is dat renovlies eenvoudig te schilderen is.

Nieuw stucwerk moet heeft een lange droogtijd én moet voor schilderen eerst geschuurd en in de voorstrijk.  Bij nieuwbouw adviseren wij damp-open renovlies, aangezien er veel vocht uit het huis moet verdampen.  Renovlies is er op papier- en kunststof basis.

Renovlies voordelen:

 • Ten opzichte van stucwerk, geen extra vocht in huis.
 • Sterker dan stucwerk, beduidend minder kans op butsen en krassen.
 • Aan te brengen op alle gladde ondergronden, bij stucwerk is dit niet het geval.
 • Goedkoper dan stucwerk.
 • Makkelijker te schilderen.
 • Snel, strak en naadloos.
 • Krimp- en scheur overbruggend.Renovlies nadeel: als uw muren vooraf niet goed glad gemaakt zijn, wordt het resultaat niet zo strak als stucwerk. 

  Glasvezelbehang
  Glasweefselbehang en glasvezelbehang hebben dezelfde basis  van glasvezels.  Glasweefselbehang heeft een patroon, en is dus niet vergelijkbaar met stucwerk. Door het patroon kunt u in de toekomst niet over  glasvezel en -weefselbehang behangen.

  Glasvezelbehang is sterk, en is hierdoor geschikt voor zelfs de meest veeleisende ruimte. Kijk maar eens om u heen: wachtkamers, praktijkruimtes, ziekenhuizen, kantoren. . .

  Verder zijn de voordelen vergelijkbaar met die van renovlies.

  En wat kost dat …?
  Omdat er echt wel wat komt kijken bij het aanbrengen van renovlies of  glasvezel behang, maken wij voor u een offerte op maat – zonder verrassingen achteraf. De prijs zal u aangenaam verrassen !

  De offerte-op-maat is helemaal compleet:  voorrijkosten, schuren van de wand, speciale voorstrijk- & glasvezellijm, renovlies of glasvezelbehang, professioneel aanbrengen van het behang, professionele muurverf – ook op kleur gemengd, eenmalig aanbrengen van de verf.